Open

Strada Grivitei 75, Campina Prahova

  • Luni - Vineri8.00 – 20.00
  • Sambata 9.00 - 14.00

+40 748.733.652

Doriti o programare?

  • Str. Grivitei 75, Campina, Prahova
  • Luni - Vineri 8.00 - 20.00. Sambata 9.00 -14.00

Chirurgie OMF

Chirurgie OMF

CHIRURGIE OMF

Tratam cele mai complexe cazuri in chirurgia oro-maxilo-faciala fara durere, sigure si cu o recuperare rapida!

In cadrul clinicii DentFamily medicul nostru specialist in chirurgie oro-maxilo-faciala, ne impartaseste din experienta sa cele mai frecvente cazuri intalnite in patologia oro-maxilo-faciala. Profesionistul clinicii noastre vine in sprijinul pacientilor cu informatiile necesare pentru ca acestia sa beneficieze de serviciile medicale potrivite in beneficiul imbunatatirii calitatii vietii si asigurarea unei danturi estetice si sanatoase.

Infectiile oro-maxilo-faciale – aceste infectii sunt cel mai frecvent de cauza odontogena, dar pot fi si complicatii ale anesteziei locale sau ale extractiei dentare, sau corpi straini patrunsi accidental prin mucoasa si chiar litiaza glandelor salivare. Flora microbiana implicata fiind polimorfa iar mecanismele patogene de difuziune fiind variate. Putem vorbi de la infectii periosoase (abces vestibular) la infectii de spatii fasciale (abces submandibular, abces maseterin), supuratii difuze, adenite acute sau cronice pana la infectii osoase (osteomielita). Tratamentul este atat chirurgical (incizia si drenajul abcesului) cat si medicamentos (antibioterapie) dar mai ales indepartarea cauzei care a determinat infectia.

Tratament chirurgical preimplantar – este indicat atunci cand nu exita suficient substrat osos pentru a putea insera un impant, in atrofii osoase accentuate. Implica tehnici de aditie sau augmentare osoasa cu materiale de substitutie osoasa autologe (de la pacient) sau  xenogrefe (de la alte specii) si materiale aloplastice. Aceste proceduri ajuta la realizarea unui tratament protetic cat mai corect pacientul avand ca rezultat estetic si functional o lucrare protetica cat mai eficienta.

Patologia sinusului maxilar – o cauza foarte frecventa a sinuzitelor maxilare este de natura dentara. Exista trei dinti sinusali pe fiecare parte a maxilarului superior iar problemele aparute la nivelul lor pot determina infectii in interiorul cavitatii sinusale. Tratamentul consta in rezolvarea cauzei dentare si/sau tratament chirurgical (cura de sinus maxilar) asociat cu tratament medicamentos (antibiotice, antiinflamatoare, decongestive nazale).

Nevralgia de trigemen – se caracterizeaza prin durere intensa aparuta la nivelul capului si fetei si accentuata de anumiti factori trigger (adiere de vant, rasul barbii, machiaj sau simpla atingere a fetei). Poate dura cateva secunde sau minute si frecvent nu sunt leziuni neurologice evidente clinic. Tratamentu poate fi medicamentos sau chirugical (infiltratii la nivelul trunchiurilor nervoase sau diverse tehnici complexe de neurochirugie).
 

Traumatologie oro-maxilo-faciala – in acest teritoriu putem intalni traumatisme fie in urma unor agresiuni umane sau animale, fie accidente rutiere sau traumatisme casnice , cazaturi accidentale.  Toate acestea se pot solda cu diferite plagi cervico-faciale, cu fracturi sau luxatii dentare si cu fracturi la nivelul oaselor faciale.  Tratamentul consta in sutura plagilor, imobilizarea dintilor mobili, tratament stomatologic al dintilor fracturati, reducerea si imobilizarea oaselor faciale fracturate. 

Extractiile dentare prin alveolotomie – presupun incizia gingiei si crearea unui lambou pentru a avea acces la dintele bolnav care nu mai poate fi extras prin alte metode. Extractia prin chirurgie dentara este considerata o abordare prudenta de a indeparta un dinte care impune complicatii. 

Extractii molar de minte inclus sau semiinclus – traditional se spune ca aparitia maselei de minte coincide cu o varsta a maturitatii in gandire, adesea acest lucru nu este intotdeauna un motiv de bucurie. De multe ori, molarii de minte au o pozitionare vicioasa ce nu le permite sa erupa in totalitate sau, daca raman partial acoperiti de gingie, se pot caria si da dureri ingrozitoare, din cauza carora este necesara chirurgia dentara.

Molarul de minte inclus apare atunci cand spatiul, de care are nevoie pentru a erupe in mod normal, se micsoreaza, din diverse motive, si eruptia sa este impiedicata de gingii, os, alt dinte sau de toate trei. Acesta mai poate fi extras si datorita faptului ca nu exista suficient spatiu pe arcada determinand modificari de pozitie. Extractia molarului de minte prin chirurgie dentara se va face cu anestezie, pacientul fiind scutit de durere sau disconfort. 

Specialistii nostri

Buna, cum te putem ajuta?